maanantai 3. elokuuta 2015

Suklaa-kesäkurpitsamuffinssit


Taas on se aika vuodesta, kun saa tehdä ruokaa ja leipoa herkkuja oman kasvimaan sadosta. Tänä kesänä kasvimaa on saanut ainakin vettä ihan riittämiin, mutta kaikki tuntuu kasvavan paljon hitaammin kuin viime vuonna. Kesäkurpitsat alkavat kuitenkin vihdoin olla kypsiä, ja niistä on jo ehditty tehdä esimerkiksi kurkkujen kanssa säilykettä ja täytettyjä kesäkurpitsoja. Ne sopivat kuitenkin hyvin myös leipomiseen. Tämän ohjeen löysin ihan sattumalta Hesarin nettisivuilta. Kesäkurpitsa teki muffinsseista todella meheviä. Kuorrute oli kyllä todella makeaa, sen tilalle voisi sopia myös porkkanakakuissa käytettävä vaalea tuorejuustokuorrute. Kokeilemisen arvoinen resepti joka tapauksessa!


12 isoa muffinia


2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
½ tl kanelia
2 kananmunaa
1¼ dl rypsiöljyä
200 g kesäkurpitsaa
50 g maitosuklaata


Kuorrutus:
150 g maitosuklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2¼ dl tomusokeria


- Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Nostele paperivuoat muffinipellin koloihin.
- Yhdistä kulhossa kuivat aineet eli vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe, suola ja kaneli.
- Riko toiseen kulhoon kananmunat, sekoita kevyesti. Lisää öljy munien joukkoon.
- Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Sitä ei tarvitse kuoria. Raasta kesäkurpitsa raastinraudan pienikoloisella terällä. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti. 
- Lisää kuivien aineiden joukkoon ensi muna-öljyseos, sitten kesäkurpitsaraaste ja suklaa. Sekoita vain juuri sen verran, että saat tasaisen taikinan.
- Jaa taikina muffinivuokiin kahden ison lusikan avulla. Jätä vuokiin hieman kohoamisvaraa. Paista muffineja 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 22–25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka muffinien kypsentämistä. Jos tikku nousee muffinista puhtaana, muffini on kypsä.
- Tee kuorrutus valmiiksi jääkaappiin, mutta kuorruta muffinit vasta jäähtyneinä. Rouhi kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikroaaltouunissa pitämällä uunia päällä 10 sekuntia kerrallaan ja sekoittamalla sen jälkeen. Jatka, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa tuorejuustoa hetki sähkövatkaimella niin, että se notkistuu. Lisää joukkoon sula suklaa sekä tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi.
- Lusikoi seos pursotuspussiin ja nosta pussi jääkaappiin. Pursota maitosuklaakuorrutusta jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti