tiistai 17. maaliskuuta 2015

Lohipiirakka


Etsin pojan synttäreille voileipäkakun lisäksi jotain suolaista tarjottavaa ja löysin tämän lohipiirakan ohjeen täältä. Piirakan muoto sopi mielestäni täydellisesti näihin juhliin, koska poika sattuu olemaan innokas kalamies ja vielä horoskooppimerkiltäänkin kalat! Tämä on hyvä vaihtoehto pyöreälle peruspiirakalle. Oli helppo tehdä ja maistui vieraille hyvin!


Taikina:
600 g valmista lehti- tai voitaikinaa
Täyte:
1 dl puuroriisiä (kypsennettynä n. 3 dl)
350 g perattua lämminsavulohta
16 cm pala purjoa
1 dl tilli- tai ruohosipulisilppua
200 g tuorejuustoa maun mukaan
Voiteluun:
1 muna
Silmäksi:
1 maustepippuri


Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön.
Keitä puuroriisi puolikypsäksi. Perkaa ja hienonna kala. Hienonna purjo ja silppua tilli/ruohosipuli.
Yhdistä täytteen ainekset keskenään.
Erota taikinasta pieni pala kiduksia, pyrstöä ja eviä varten. Ripottele leivinpaperille kevyesti jauhoja ja kauli lopusta taikinasta soikion muotoinen levy.
Levitä taikinalevyn päälle täytettä niin, että keskelle tulee päitä enemmän. Nosta taikinareunat täytteen päälle ja nipistä sauma tiukasti umpeen. Käännä taikinakäärö ympäri niin, että sauma jää leivinpaperia vasten.
Kauli jäljellä olevasta taikinapalasta ohut levy. Leikkaa siitä evät, pyrstö ja kidukset. Liimaa osat paikoilleen sivelemällä alle kananmunaa. Voitele koko kala kananmunalla.
Leikkaa saksilla pinta suomukkaaksi. Leikkaa saksilla suun kohdalle aukko. Tee silmä maustepippurista.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti