keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Omena-rahkapiirakka

Syksyllä pitää saada omenapiirakkaa! Omalle pihallemme ei vielä edes ole istutettu omenapuita, mutta saimme miehen tädiltä ison säkillisen omenoita. Tein piirakan tällä kertaa äidin vanhalla rahkapiirakan ohjeella. Kun laittaa mukaan vaniljarahkaa, ei tarvitse erikseen vaniljakastiketta piirakan kanssa :)


Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja

Täyte
omenia

200 g vaniljarahkaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 munaa
1 rkl perunajauhoja

  • Sekoita rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  • Kypsennä pohjataikinaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
  • Levitä pohjan päälle omenaviipaleet. Sekoita rahkatäytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.
  • Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti