tiistai 11. syyskuuta 2012

Kinkkuvoileipäkakku

Tein lapsen 1-vuotissynttäreille elämäni ensimmäisen voileipäkakun. Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Suloiset suolaiset. Alkuperäosessä ohjeessa on tosin käytetty itse leivottua leipää mutta minä käytin paahtoleipäviipaleita, jotka vain leikkelin pyöreään vuokaan sopiviksi paloiksi. Olin aina kuvitellut, että voileipäkakun tekeminen on todella vaikeaa, mutta eihän se olekaan! Tämän jälkeen uskaltaa tehdä toistekin :)

Täyte
300 g maksamakkaraa
2 suolakurkkua
300 g palvikinkkua
1 paprika
200 g kermaviiliä
2 rkl vahvaa sinappia
150 g emmentalraastetta
200 g ruohosipulituorejuustoa

Kostutus
5 dl lihalientä

Kuorrutus
200 g ruohosipulituorejuustoa
50 g majoneesia

Koristelu
kinkkua
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
persiljaa


  • Valmista täyte. Pilko suolakurkku, paprika ja kinkku pieniksi paloiksi, sekoita muut täytteen ainekset sähkövatkaimella joukkoon.
  • Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Leikkaa leivät sopiviksi paloiksi ja asettele yksi leipäkerros halkaisijaltaan 25 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Levitä puolet täytteestä leiville ja laita toinen leipäkerros päälle. Kostuta leipä ja levitä loput täytteestä leivän päälle. Aseta kolmas leipäkerros päälle, kostuta se ja laita kelmua kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin maustumaan yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta seuraavana päivänä. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi sekaisin ja kuorruta kakku seoksella. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti