perjantai 14. syyskuuta 2012

Porkkana-raejuustosämpylät

Päätän aina muutaman kerran vuodessa, että nyt säästetään ja leivotaan leivät itse eikä osteta kaupasta... sitä kestää ehkä viikon verran, ja sen jälkeen syödäänkin taas kaupan leipää. Sämpylöitä tulee kuitenkin aika usein tehtyä. Yleensä meidän perheen miehet ovat heti epäluuloisia, jos taikinaan laittaa porkkanaa, siemeniä tms. Raejuustosta kaikki kuitenkin pitävät, joten nämäkin kelpasi. En enää yhtään muista, mistä olen ohjeen kirjoittanut omaan reseptivihkooni.

20-24 kpl

50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
250 g raejuustoa
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
4 dl grahamjauhoja
11-13 dl vehnäjauhoja

  • Murenna hiiva taikinakulhoon. Sekoita se pieneen vesimäärään ja lisää sitten loput ainekset. Alusta joukkoon niin paljon jauhoja, ettei taikina enää tartu kulhoon.
  • Kohota peitettynä n. 30 minuuttia.
  • Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja pyöritä tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko 10-12 osaan ja pane palat leikkauspinta ylöspäin pellille.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti