tiistai 11. syyskuuta 2012

Broilerikiekot

Halusin tehdä synttäritarjottavaksi voitaikinakiekkoja ja olin etsiskellyt niihin hyvää täytettä. Kuin tilauksesta oli uusimmassa Maku-lehdessä (4/2012) yrttisten broilerikiekkojen ohje. Näistä ei tosin tullut yrttisiä, kun käytin yrttituorejuuston sijaan paprika-chilituorejuustoa, mutta hyvää oli! Täytteeksi voi laittaa broilerin sijaan kinkkua, jauhelihaa tai mitä ikinä keksiikin.

n. 25 kpl

Taikina
1 prk (250 g) maitorahkaa
250 g margariinia tai voita
2 rkl tomaattipyreetä
4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Täyte
250 g broileri- tai kalkkunaleikkelettä
1 paprika
10 cm:n pala purjoa
100 g tuorejuustoa
1/2 tl pizzamaustetta
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 dl juustoraastetta

  • Sekoita keskenään rahka, pehmeä rasva ja tomaattipyree.
  • Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja vaivaa ne sekaisin rahka-rasvaseoksen kanssa.
  • Kumoa taikina tuorekelmun päälle ja kääri taikina siihen. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan.
  • Hienonna leikkele ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Lisää tuorejuusto ja mausteet. Sekoita täyte tasaiseksi.
  • Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 25 x 59 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta 2 cm:n levyisiä viipaleita. Nosta kiekot leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti