keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Sienimuffinssit

Kävin viikonloppuna sienessä ja saaliina oli reilusti suppilovahveroita. Osasta on jo tehty sienikastiketta ja suurin osa laitettu pakastimeen, mutta pitihän niistä jotain leipoakin, joten tein välipalaksi sienimuffinsseja. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut kesäkurpitsaa, mutta laitoin sitäkin mukaan, kun jääkaapissa sattui sitä olemaan. Ihan hyviä näistä tuli, mutta vähän enemmän makua olisi kyllä vielä saanut olla. Ehkä joku juustoraaste tai fetajuusto olisi voinut olla hyvä lisä.


n. 12 kpl

2 dl omassa liemessään kypsennettyjä suppilovahveroita
2 sipulia
n. 1 dl kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl tuoretta tai 1 rkl kuivattua basilikaa tai persiljaa
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua timjamia
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä

  • Levitä paperiset muffinssivuoat pellille tai voitele metallivuoat.
  • Hakkaa sienet pienemmiksi. Silppua sipuli ja raasta kesäkurpitsa.Pehmitä sipuli-kesäkurpitsasilppua hetki paistinpannulla.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja yrtit kulhossa. Lisää sienet ja sipuli-kesäkurpitsaseos.
  • Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita munat, maito ja öljy jauho-sieniseoksen joukkoon kevyesti, älä vatkaa.
  • Annostele muffinssivuoat lähes täyteen taikinaa, koska taikina ei kohoa kovin paljon. paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen muffinssien koosta.

Alkuperäinen ohje: Kati Nappa - Simo Moisio: Metsän makuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti