Appelsiini ja suklaa ovat todella hyvä makuyhdistelmä. Tämän kakun alkuperäinen idea tuli Leivotaan-lehdestä, jonka appelsiinisen tiikerikakun ohjetta muokkasin vielä suklaisemmaksi ja tein siihen myös suklaakuorrutuksen.
200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl appelsiinimarmeladia
muutama rivi Maraboun appelsiinikrokanttisuklaata
Suklaakuorrutus
1 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
pari ruokalusikallista voita
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota n 20 cm:n irtopohjavuoka.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kananmunat.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon.
- Jaa massa kahteen osaan. Mausta toinen osa kaakaolla, vaniljasokerilla ja raastetulla suklaalla.
- Mausta toinen osa appelsiinimarmeladilla.
- Kaada massat kerroksittain vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia.
- Tee kuorrutus: kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti