n. 10 kpl
Taikina
50 g voita tai margariinia
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
200 g mustikoita
Kuorrutus
300 g (5 dl) tomusokeria
50 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
125 g tuorejuustoa
(muutama teelusikallinen nestemäistä elintarvikeväriä)
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja nuolijalla käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa.
- Sekoita taikinaan mustikat.
- Täytä muffinssivuoat taikinalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee kuorrutus: vatkaa sokeria ja voita sähkövatkaimen keskinopeudella, kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Lisää halutessasi elintarvikeväri. Käännä sekoittimen nopeus suuremmalle ja vatkaa n. 5 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Levitä seos muffinssien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti