keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Hedelmäinen täytekakku


Tämän kakun tein pojan nimipäiville. Tein 4 munan suklaisen täytekakkupohjan pellille ja leikkelin siitä kolme palaa. Väleihin tuli mangoa ja banaania, niitä on myös kakun päällä koristeina. Sivuille pursotin suklaakuorrutetta koripunostyllalla. Suklaakuorrutteen ohje on Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut. Kuorrute on paljon jämäkämpää kuin kermavaahto ja siksi sitä on todella helppo pursottaa.


Kakkupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Väliin
säilykemangoa
banaania
kermavaahtoa

Päälle
2 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
mangoviipaleita
banaania

Kuorrutus
500 g tomusokeria
200 g suolatonta voita
150 g tummaa suklaata

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada seos uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 6-8 minuuttia.
  • Leikkaa pohjasta haluamasi muotoiset palat. Laita pohjapala alimmaiseksi, kostuta haluamallasi nesteellä ja laita väliin soseutettua banaania ja kermavaahtoa. Aseta päälle toinen pohjapala, kostuta ja levitä sen päälle soseutettua mangoa ja kermavaahtoa. Aseta päällimmäiseksi pohjapala ja kostuta se.
  • Vatkaa 2 dl kermaa ja sekoita joukkoon 3 rkl kaakaojauhetta. Levitä kermavaahto kakun päälle ja sivuille.
  • Valmista kuorrutus: vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi kuohkeaksi. Lisää lopuksi sulatettu suklaa joukkoon hyvin sekoittaen. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota kakun sivut koripunostyllalla. Koristele kakku mango- ja banaaniviipaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti