keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Mutakakku

Yhtenä iltana iski kamala suklaanhimo eikä kotona ollut yhtään suklaata. En jaksanut lähteä kauppaankaan, joten ainoa ratkaisu oli leipoa mutakakku :)  Ohje on Mia Öhrnin kirjasta Uudet suklaaherkut. Perusmutakakku on todella helppo ja nopea tehdä, ja ainakin meillä on lähes aina kaikkia siihen tarvittavia aineksia kotona.

150 g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Vuoraa halkaisijaltaan n. 22 cm:n vuoan pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin ja lisää sulatettu, hiukan jäähdytetty voi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään ja lisää seos taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alaosassa n. 12 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja nauti siitä vastapaistettuna ja vielä lämpimänä kevyesti vaahdotetun kerman tai jäätelön kanssa tai säilytä sitä huoneenlämmössä tai jääkaapissa tarjoamiseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti