keskiviikko 29. elokuuta 2012

Suklaakeksit

Olen seurannut Kinuskikissan blogia jo jonkin aikaa, ja kun Sini Visan Kinuskikissa leipoo - Tervetuloa juhliin -kirja ilmestyi, oli pakko ostaa se. 3-vuotias poikani on innokas apuri aina leipoessani, joten lupasin hänelle, että kokeillaan kirjasta heti jotakin helppoa reseptiä. Päädyimme Pehmot suklaakeksit -nimiseen ohjeeseen. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kookoshiutaleita, mutta käytin niiden tilalla pähkinärouhetta, kun sitä sattui laatikossa olemaan. Näitä tehdään kyllä ehdottomasti uudelleenkin!


250 g voita tai margariinia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
200 g rouhittua tummaa suklaata
1 dl pähkinärouhetta

  • Sulata voi.
  • Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
  • Lisää hieman jäähtyneeseen voisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, suklaarouhe ja pähkinärouhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Nosta lusikalla reilun lihapullan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa.
  • Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Keksejä kannattaa pitää uunissa vain niin kauan, että taikina on juuri ja juuri kypsynyt. Näin keksit jäävät ihanan pehmeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti