keskiviikko 8. elokuuta 2012

Suklaa-mangowhoopiet






Leivotaan-lehden numerossa 2/2012 oli monta whoopie-reseptiä. En ollut aikaisemmin mistään whoopieista kuullutkaan, mutta ne olivat niin herkullisen näköisiä, että oli pakko kokeilla. Taikinan tein ihan lehden ohjeen mukaan mutta appelsiinitäytteen sijaan tein mangotäytteen, koska halusin kokeilla uutta Viola-mangotuorejuustoa. Hyvää tuli! Nämä ovat niin makeita ja tuhteja, että suurempikin makeannälkä lähtee kyllä yhdellä whoopiella.


100 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa

Täyte
100 g valkosuklaata
300 g mangotuorejuustoa


1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää muna.
2. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, kaakao, suola ja viimeiseksi maito.
3. Vuoraa kolme uunipannua leivinpaperilla. Lusikoi kullekin pannulle 10 taikinakakkua. Paista noin 10 minuuttia. Valmista täyte odottaessasi kakkujen jäähtymistä.
4. Sulata suklaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä yhden kakkupuoliskon päälle ja nosta toinen puolisko kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti