keskiviikko 29. elokuuta 2012

Raparperimuffinssit

Juuri kun olin saanut äidiltä ison kasan raparperia ja mietiskelin, mitä siitä tekisin, satuin huomaamaan Kinuskikissan blogissa raparperimuffinssien ohjeen. Muokkasin ohjetta vähän ja käytin hunajanmakuisen jugurtin sijaan vaniljajugurttia ja kuorrutteeseen tavallisen vispikerman sijaan vaahtoutuvaa mansikkakermaa. Nam! 3-vuotias maistelija tykkäsi vain kuorrutteesta :)

12 kappaletta

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljajugurttia

Täyte:
200 g raparperia
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia

Kuorrutus:

130 g valkosuklaata
2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa (tai tavallista vispikermaa)


  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen jugurtin kanssa.
  • Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
  • Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon sokerit ja kaneli. Painele raparpereita syvälle muffinssitaikinan sisään.
  • Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaasula. Laita valkosuklaakerma pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kierteitä muffinssien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti