12 kappaletta
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljajugurttia
Täyte:
200 g raparperia
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
Kuorrutus:
130 g valkosuklaata
2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa (tai tavallista vispikermaa)
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen jugurtin kanssa.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
- Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon sokerit ja kaneli. Painele raparpereita syvälle muffinssitaikinan sisään.
- Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaasula. Laita valkosuklaakerma pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kierteitä muffinssien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti