Pohja (1 pellillinen)
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mansikkatäyte
2 dl mansikkasosetta
2 dl kevytvispiä
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
Valkosuklaatäyte
4 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
250 g valkosuklaata
Päälle
vispikermaa
marsipaania
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon nuolijalla käännellen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa pohja välittömästi sokeroidulle leivinpaperille.
- Tee mansikkatäyte: soseuta marjat. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe.
- Tee valkosuklaatäyte: vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa kakkupohjasta haluamasi muotoiset palat. Aseta ensimmäinen pala tarjottimelle, kostuta ja levitä päälle mansikkatäyte. Aseta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle valkosuklaatäyte. Aseta päälle kolmas kakkupohja. Kostuta. Kiedo kakun päälle kelmua ja anna mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Levitä ohut kerros kermaa kakun päälle. Kauli marsipaani levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoittele reunat. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti