maanantai 1. lokakuuta 2012

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka

Tässä taas yksi piirakka, jonka saan meidän perheessä syödä ihan yksin, muille ei oikein punajuuri maistu. Uunissa punajuurista tulee ihanan makeita ja vuohenjuusto sopii niiden kanssa täydellisesti. Hyvä makuyhdistelmä olisi myös punajuuri ja homejuusto, pitää ehkä vielä tehdä niistäkin piirakka :) Tein tätä piirakkaa ensimmäisen kerran viime syksynä. Silloin etsin ohjeen netistä, mutta nyt tein ihan omasta muistista.


Pohja
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä

Täyte
Punajuuria (itse laitoin 9 punajuurta, mutta ne olivat tosi pieniä)
1 sipuli
1 pötkö vuohenjuustoa
mausteita maun mukaan, esim. timjamia
2 dl kermaa
1 kananmuna

  • Nypi kylmä voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja levitä pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle.
  • Kuori ja raasta punajuuret, silppua sipuli. Paista punajuuria ja sipulia pannulla rasvassa, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
  • Kaada punajuuri-sipuliseos piirakkapohjan päälle. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja levitä viipaleet punajuurien päälle. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita sen joukkoon kerma. Kaada seos piirakan päälle.
  • Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti