torstai 4. lokakuuta 2012

Gluteeniton suklaa-omenakakku

Näin pitkästä aikaa ystävääni, joka noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, ja päätin leipoa elämäni ensimmäisen gluteenittoman kakun. Alkuperäinen ohje on Pullahiiren makeat kakut -kirjasta (Gluteeniton ja maidoton appelsiinikakku). Koska meillä niitä omenia riittää aina vaan, lisäsin kakkuun pari omenaa pilkottuna, vaihdoin alkuperäisen appelsiinimehun omenamehuksi ja rouhin mukaan tummaa suklaata. Mutta, mutta... kaikki suklaapalat olivat valuneet vuoan pohjalle, eli valmiissa kakussa ne ovat tuossa päällä eikä kakun sisällä ole yhtään. Voisikohan tämä johtua jotenkin gluteenittomista jauhoista, koska ei tavallisissa kakuissa ole ikinä näin käynyt? Jos joku tietää paremmin, niin kertokaa! Mielestäni oli kuitenkin ihan hyvänmakuista, tosin minä nyt tykkään kaikesta, missä vaan on suklaata :) Omenapaloja olisi voinut olla enemmänkin. Oman haasteensa leivontaan tuo nykyään 1-vuotias taapero, jonka mielestä uunin nappuloita on kiva käännellä ja jonka mielestä tämäkin kakku olisi pitänyt paistaa 300 asteessa... ei onneksi ehtinyt olla kauaa noin kuumassa!


200 g margariinia
3 dl (ruokokide)sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua
150 g tummaa suklaata
muutama omena kuorittuna ja pilkottuna

  • Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää niiden sekaan leivinjauhe. Lisää jauhot ja omenamehu vuorotellen margariini-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa ja omenanpalat.
  • Voitele noin 2 litran kahvikakkuvuoka ja tarvittaessa leivitä se gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetken aikaa ja kumoa hiukan jääntyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti