perjantai 19. lokakuuta 2012

Appelsiinipulla


Pitkästä aikaa tuli leivottua pullaa! Taikinan sisällä on appelsiinimarmeladia ja vaniljakreemiä tuomassa mehevyyttä. Tosin tuon ohjeen mukaisesti vaniljakreemistä tuli niin löysää, että sitä valui todella paljon pois taikinan päältä jo ennen rullaamista... en tiedä sitten, oliko vika tekijässä.


2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia sulatettuna
yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori raastettuna

Väliin:
200 g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
3 dl maitoa
1 dl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle:
1 muna
raesokeria

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.
  • Lisää muna, suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot vähän kerrallaan.
  • Vaivaa taikinaan sulatettu voi tai margariini sekä appelsiinin kuoriraaste.
  • Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
  • Kauli taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. Sivele pintaan appelsiinimarmeladi. Sekoita maito ja vaniljakreemijauhe tasaiseksi ja levitä seos marmeladin päälle. Kääri tiiviiksi rullaksi. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  • Paista 200-225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ohje Hellapoliisin Syksyn herkkureseptit -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti