perjantai 12. lokakuuta 2012

Maapähkinä-suklaakakku





Pimeän ajan tullen ainakin minun tekee aina mieli enemmän suklaata kuin kesällä. Tässä on kunnon suklaapläjäys, joka auttaa makeanhimoon hetkeksi. Kuorrutteesta tuli jääkaapissa aika kovaa, joten kannattaa pitää kakkua ennen tarjoamista hetki huoneenlämmössä, jolloin kuorrutetta on helpompi leikata. Maistuu muuten ihan Snickersiltä!

Kakku
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
n. 100 g kolatäytteisiä suklaapaloja, esim. Dumleja

Kuorrute
200 g tummaa suklaata
2 dl suola-/maapähkinöitä



  • Voitele halkaisijaltaan n. 22 cm:n irtopohjavuoka.
  • Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon voisulan kanssa.
  • Kaada taikina vuokaan. Painele Dumlet taikinaan ja kypsennä kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Jäähdytä.
  • Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita joukkoon pähkinät ja levitä seos kakun päälle. Jätä kakku viileään jähmettymään.

Ohje Mia Öhrnin kirjasta Uudet suklaaherkut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti