- 8 dl maitoa
- 2 dl kauraleseitä
- 4 dl erikoisvehnäjauhoja
- 3 munaa
- 2-3 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- (½ dl margariini- tai voisulaa)
- Päälle omenapannariin:
- 3–6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
- kanelia
- (fariini)sokeria
Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan
ainekset keskenään. Anna taikinan turvota kunnes uuni on
lämmin.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille
uunipellille. Mikäli valmistat omenapannaria, levitä taikinan päälle
hyvin ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle
kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi
alimmalla tasolla 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.
Tarjoile sellaisenaan tai marjasurvoksen / hillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti