torstai 4. lokakuuta 2012

Omenapannari

Sain taas pari isoa säkillistä omenia ja piti miettiä, mitä niille oikein tekisi. Kaikkia ei kuitenkaan millään saa syötyä sellaisinaan. Osa on pakastettu lohkoina, osasta tehty sosetta ja osan leikkasin ohuiksi viipaleiksi ja kuivasin uunissa, jos vaikka tulisi syötyä kuivattua omenaa suklaan sijaan... käsi ylös, joka uskoo näin tapahtuvan :)  Tämän omenapannarin reseptin löysin MTV3:n Makuja-sivustolta, todella hyvä vaihtoehto tavalliselle pannarille.


  • 8 dl maitoa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • (½ dl margariini- tai voisulaa)
  
  • Päälle omenapannariin:
  • 3–6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
  • kanelia
  • (fariini)sokeria
Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Mikäli valmistat omenapannaria, levitä taikinan päälle hyvin ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.
Tarjoile sellaisenaan tai marjasurvoksen / hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti