sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Banaani-suklaakeikauskakku

Nyt on kyllä taas kulunut luvattoman kauan siitä, kun olen saanut päiviteltyä tänne mitään... koko kevään on ollut niin kiirettä töissä, ettei enää illalla millään ole jaksanut avata tietokonetta uudelleen. Kevään ja alkukesän aikana olen leiponutkin todella vähän, sillä sain vihdoinkin pihalle viljelylaatikot ja kasvihuoneen. Niistä enemmän asiaa tulevassa postauksessa. Nyt lomalla ajattelin kuitenkin vihdoin päivittää joitain leipomuksia, jotka on tehty viime kesän ja talven aikana. Tässä niistä ensimmäinen. Viime syksynä tuli katseltua ahkerasti Koko Suomi leipoo -ohjelmaa ja joitakin reseptejä olen kokeillut itsekin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Vuokaan:

50g voita
¾ dl sokeria
5 banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu
 

Tee näin:

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lisää sokeri, kaada vuoan pohjalle. Viipaloi banaanit viistottain ja aseta vuokaan. Purista hieman sitruunamehua banaanien päälle.


Pohja:

150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g maitosuklaata
 

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa pieneksi ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan banaanien päälle.
Paista 175 asteessa, noin 40-50 minuuttia. Anna levätä vuoassa vähintään viisi minuuttia ennen kumoamista.


Koristeeksi:

1dl fariinisokeria
1dl kuohukermaa
0,5dl suolapähkinöitä
 

Tee näin:

Laita kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Kiehuta n. 10 minuuttia, kunnes seos paksunee. Tee koristeraitoja kinuskista valmiin kakun päälle. Paahda suolapähkinöitä pannulla ja ripottele sitten kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti