sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Halloween-kakku

Tässä halloween-kakussa halusin kokeilla kakun kokoamista kulhoon, jotta siitä saa pyöreän. Tein peruskakkupohjia, joiden ohje löytyy esim. täältä. Vuorasin kulhon kelmulla ja vain leikkasin pohjasta kulhoon sopivia paloja, laitoin alimmaiseksi kakkupohjan, sen päälle täytettä, sitten kakkupohjan jne. Yhteensä täytekerroksia tuli kolme. Kakku sai hyytyä yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen kumosin sen kakkuvadille, levitin päälle kermavaahtoa ja sokerimassakuorrutteen. Myös silmät, nenä ja suu ovat mustaa sokerimassaa. Täytteenä on appelsiini-kinuskitäyte (Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut). Kakkupohjaa jäi vielä yli, ja seuraavassa päivityksessä kerron, mitä tein ylijäämäpaloista :)

Täyte
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kinuskikastiketta
n. 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
300 g appelsiinimarmeladia

  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita mukaan tuorejuusto, kinuskikastike ja sokerit.
  • Purista vesi pois liivatteista ja liuota ne pieneen määrään kiehautettua vettä Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Levitä pohjan päälle marmeladia ja sen päälle täytettä.

4 kommenttia:

  1. nam nam! Koskas järjestät kavereille kakkukestit? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti kun tuutte käymään :) Pitäs kattoo vaikka sit kuun loppupuolella, kun ollaan tultu reissusta, voisin kutsua teitä tänne.

      Poista
  2. Huijaako tämä mun puhelin vai näyttääkö tuo sokerimassa kiiltäväpintaiselta?
    Käytiin justiinsa itse kick-lakua Kitty hello kakun silmiin, siitä tuli ihan muovailtavaa kun lämpeni käsissä. Noin niinku vinkkinä jos vaan vähän tarvitsee mustaa koristetta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää kyllä kiiltävältä. Oiskohan siinä käynyt niin, että koitin sutia tomusokeria pois hiukan kostealla sudilla ja sokerimassa alkoi kiiltää. Kiitti vinkistä, täytyykin kokeilla Kick-lakua joskus :)

      Poista