tiistai 18. joulukuuta 2012

Vadelmatryffelit

Lisää joulunameja... Näihin tulee ihan oikeita vadelmia, ja vadelman maku on tryffeleissä kyllä erittäin vahva.


30-40 kpl

125 g vadelmia
1/2 dl vadelmamehutiivistettä
1 dl kermaa
3 rkl sokeria
250 g tummaa suklaata


  1. Sekoita vadelmat, mehu, kerma ja sokeri kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  2. Siviilöi seos ja anna sen kiehua kasaan, kunnes jäljellä on enää noin 1/2 dl. Paloittele sillä välin suklaa.
  3. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut seokseen. Muista mieto lämpö.
  4. Ota kattila pois liedeltä. Jaa tryffelimassa pieniin foliovuokiin ja anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Nam nam. Kutsupas joskus meidät kylään :)
    Mulla on myös sulle haaste/tunnustus:
    http://heppastellen.blogspot.fi/2013/01/liebster-blog-haaste.html

    VastaaPoista