perjantai 14. joulukuuta 2012

Piparkakkutryffelit

Näin ennen joulua olen innostunut näpertelemään joulumakeisia, joten niitä on nyt tulossa muutama seuraavakin päivitys. Aloitin helpoimmasta päästä: jos osaa kiehauttaa kerman ja paloitella suklaan, osaa tehdä näitä tryffeleitä :) Piparkakkumaustetta ei tule kovin paljon, mutta kyllä näistä silti maistaa tunnistettavasti piparkakkujen jouluisen maun.


n. 20 kpl

250 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1/2 tl piparkakkumaustetta
1 tl hunajaa
1 tl huoneenlämpöistä voita
(1/2 - 1 dl kaakaojauhetta)

  1. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja laita palat kulhoon.
  2. Kiehauta kerma, piparkakkumauste ja hunaja kattilassa. Kaada lämmin seos suklaan päälle. Lisää voi ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi.
  3. Kaada massa foliovuokaan, n. 14 x 20 cm, ja anna sen jäähtyä. Anna vuoan olla jääkaapissa yön yli.
  4. Irrota kovettunut tryffeli vuoasta. Leikkaa se haluamasi kokoisiksi kuutioiksi.
  5. Halutessasi siivilöi kaakaojauhe lautaselle ja kääntele paloja kaakaossa.
  6. Säilytä tryffelit jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa.


Ohje: Leivotaan-lehti  2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti