n. 20 kpl
250 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1/2 tl piparkakkumaustetta
1 tl hunajaa
1 tl huoneenlämpöistä voita
(1/2 - 1 dl kaakaojauhetta)
- Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja laita palat kulhoon.
- Kiehauta kerma, piparkakkumauste ja hunaja kattilassa. Kaada lämmin seos suklaan päälle. Lisää voi ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi.
- Kaada massa foliovuokaan, n. 14 x 20 cm, ja anna sen jäähtyä. Anna vuoan olla jääkaapissa yön yli.
- Irrota kovettunut tryffeli vuoasta. Leikkaa se haluamasi kokoisiksi kuutioiksi.
- Halutessasi siivilöi kaakaojauhe lautaselle ja kääntele paloja kaakaossa.
- Säilytä tryffelit jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa.
Ohje: Leivotaan-lehti 2011
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti