Pohja:
1 pkt (150 g) piparkakkuja
50 g voita
Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kanelia
1 prk luumumarmeladia
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
n. 1 dl vettä
Koristeeksi:
suklaarusinoita
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
- Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
- Sekoita kulhossa rahka, sokerit, kaneli ja luumumarmeladi. Vaahdota kuohukerma ja sekoita varovasti seokseen.
- Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta 1 dl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana.
- Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka.
- Koristele kakku suklaarusinoilla.
Luumukakkua tehtiin Itsenäisyyspäivän kunniaksi! Ehdoton jouluherkku meillä on luumurahka, ja maistui se näin kakun muodossakin.
VastaaPoistaPaljon muitakin ohjeita täältä blogistasi menee testaukseen!! :)
Oikein ihanaa joulun odotusta!!!