maanantai 3. joulukuuta 2012

Luumukakku

Lueskelin Kaikkien aikojen joulu -lehteä ja bongasin sieltä tämän reseptin. En olekaan aikaisemmin tajunnut käyttää luumumarmeladia juustokakkuun. Luumumarmeladin sijaan jouluista makua antamaan sopisi hyvin myös omena-kanelimarmeladi. Kakku sopisi erittäin hyvin joulupöytään tuomaan raikkautta tuhtien jouluruokien jälkeen.


Pohja:
1 pkt (150 g) piparkakkuja
50 g voita

Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kanelia
1 prk luumumarmeladia
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
n. 1 dl vettä

Koristeeksi:
suklaarusinoita

  • Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
  • Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
  • Sekoita kulhossa rahka, sokerit, kaneli ja luumumarmeladi. Vaahdota kuohukerma ja sekoita varovasti seokseen.
  • Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta 1 dl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana.
  • Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka.
  • Koristele kakku suklaarusinoilla.

1 kommentti:

  1. Luumukakkua tehtiin Itsenäisyyspäivän kunniaksi! Ehdoton jouluherkku meillä on luumurahka, ja maistui se näin kakun muodossakin.
    Paljon muitakin ohjeita täältä blogistasi menee testaukseen!! :)

    Oikein ihanaa joulun odotusta!!!

    VastaaPoista