maanantai 10. joulukuuta 2012

HIFK-kakku

Isäni on pitkäaikainen HIFK-fani. Kun hän näki miehelleni tekemäni Liverpool-kakun, hän alkoi puhua HIFK-aiheisesta kakusta, joten lupasin tehdä sellaisen. Kakussa on neljän munan kakkupohja, välissä on lemon curdia ja Kinuskikissan ohjeen mukaan tehtyä lakritsitäytettä. Päällä on mustaa marsipaania ja reunalla lakuja. Koriste on tehty valkoisesta marsipaanista, jonka päälle maalasin elintarvikeväreillä HIFK:n logon.


Lakritsitäyte

250 g Kick-karkkeja tai -patukoita
3 dl kuohukermaa

2,5 dl vispikermaa

Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Muutama tunti ei riitä, tee kastike mielellään jo edellispäivänä.

Vatkaa kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi.

Vaahdota myös Flora Vispi. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti