perjantai 14. joulukuuta 2012

Maitosuklaafudge

Maitosuklaafudgeja kannattaa ehdottomasti kokeilla, näistä tuli ihanan pehmeitä ja kermaisia! Maitosuklaa ei mielestäni maistu näissä kovin vahvasti, vaan karkit maistuvat enemmänkin toffeelta. Nämäkin ovat melko helppoja tehdä, vaikka seoksen keittelyyn menee hiukan aikaa.Tätä voisi muuten varmaan käyttää myös kakun kuorrutteena, koska massa ei kovettunut liikaa jääkaapissa, vaan sitä pystyisi vielä hyvin leikkaamaan kakun päällä. Pitääpä kokeilla!



n. 30 kpl
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100 g maitosuklaata
1. Kiehauta kerma, sokeri ja voi. Lisää hunaja. Keitä sekoittaen, kunnes seos on sakeaa (meni ehkä n. 20 minuuttia). Seos on valmis, kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen.
2. Ota liedeltä ja sekoita, kunnes seos hieman jäähtyy ja sakenee. Hienonna vaahtokarkit, rouhi suklaa ja lisää seokseen. Sekoita, kunnes ainekset sulavat ja muuttuvat notkeaksi massaksi.
3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (n. 12 x 20 cm) ja anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi.
Ohje: www.yhteishyvä.fi/ruoka-ja-reseptit

2 kommenttia:

  1. Oih, nam. Jos vielä näitä tekisi jouluksi... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli hyviä! Me ehdittiin jo syödä kaikki, pitäis ehkä kans tehdä toinen satsi jouluksi!

      Poista