maanantai 3. joulukuuta 2012

Suklaakakku

Tähän suklaakakkuun sain inspiraation Maku-lehdestä 4/2012, jossa oli kakkukilpailun voittaneen suklaa-kirsikkakakun ohje. Omassa kakussani vain kuorrute ja koristeluidea ovat samanlaisia kuin Maku-lehden kakussa. Täytteet ovat samoja kuin tässä kakussa, tosin suklaatäytteessä käytin valkosuklaan sijaan tummaa suklaata. Pohja on peruskakkupohja, johon lisäsin pari ruokalusikallista kaakaojauhetta. Kostutukseen käytin maitokaakaota.koristeet on tehty sokerimassasta, kukat tein Wiltonin silikonimuotilla.


Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
2,5 dl vispikermaa
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kaakaotomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kaakaojauheella ja sokerilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä seos kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti