keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Porkkanakakku

Olen viettänyt nyt tammikuussa suklaalakkoa, joten on pitänyt keksiä muuta kuin suklaista leivottavaa. Niinpä tein porkkanakakun, jota en olekaan tehnyt aikoihin. Tämäkin ohje on uusimmasta Leivotaan-lehdestä.


4 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl hienoksi raastettua porkkanaa
200 g voita sulatettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 1/2 dl tomusokeria
mantelirouhetta


  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää vaahtoon porkkanaraaste, voi ja vehnäjauhot.
  3. Sekoita keskenään leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kaneli ja lisää seos taikinaan.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, n. 25 x 35 cm:n kokoiselle.
  5. Ripottele hiukan kanelia taikinan päälle. Paista noin 20 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä. Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset ja levitä kakun päälle. Ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti