4 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl hienoksi raastettua porkkanaa
200 g voita sulatettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 1/2 dl tomusokeria
mantelirouhetta
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon porkkanaraaste, voi ja vehnäjauhot.
- Sekoita keskenään leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kaneli ja lisää seos taikinaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, n. 25 x 35 cm:n kokoiselle.
- Ripottele hiukan kanelia taikinan päälle. Paista noin 20 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä. Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset ja levitä kakun päälle. Ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti