keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kaura-basilikasämpylät

Ja heti perään seuraava sämpyläohje! Viime viikolla kolahti postilaatikkoon vuoden ensimmäinen Leivotaan-lehti, jossa oli taas monta ohjetta, joita täytyy päästä kokeilemaan. Nämä sämpylät näyttivät lehden kuvassa niin hyviltä, että tein niitä heti samana iltana. Niihin ei myöskään käytetä hiivaa vaan leivinjauhetta, joten leipominen on nopeaa, kun sämpylöitä ei tarvitse kohottaa. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty ruohosipulia, mutta kun sitä ei ollut enkä jaksanut lähteä kauppaan, käytin tilalla basilikaa. Täytyy kyllä vielä kokeilla uudelleen ruohosipulin kanssa.


3 dl kaurahiutaleita
3 dl maitoa
1 1/2 rkl öljyä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 tl sokeria
1 dl ruohosipulia silputtuna (tai muita yrttejä, itse käytin kuivattua basilikaa ehkä n. ruokalusikallisen)

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kumoa kaurahiutaleet kulhoon. Lisää joukkoon maito ja öljy. Anna taikinan turvota noin 5 minuuttia.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola, sokeri ja ruohosipuli. Lisää jauhoseos taikinaan ja alusta taikina.
  3. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele palat sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  4. Voitele sämpylät maidolla ja paista uunin alimmalla tasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti