keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lesesämpylät






Näin vuoden alussa olen innostunut taas leivän ja sämpylän leipomisesta. Sämpylöihin tulee lisää kuitupitoisuutta leseistä ja kaurahiutaleista. Jos ei tykkää rusinoiden mausta, ne voi jättää poiskin.
Näiden sämpylöiden ohjeen olen kirjoittanut muistivihkooni muistaakseni jostain kirjastosta lainaamastani kirjasta, mutta en ole merkinnyt muistiin kirjan nimeä.


5 dl kevytviiliä tai jugurttia
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa tai sokeria
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
3 dl grahamjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita



  • Lämmitä viili tai jugurtto kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää viili ja sekoita.
  • Lisää hunaja/sokeri, öljy, suola, kaurahiutaleet, leseet ja grahamjauhot. Sekoita.
  • Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja lopuksi rusinat.
  • Kohota taikinaa n. 30 minuuttia leivinliinan alla.
  • Vaivaa taikinaa kulhossa ja kumoa sitten jauhotetulle leivinalustalle. Alusta tasaiseksi. Pyöritä taikinasta n. 20 sämpylää ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota n. 30 minuuttia.
  • Voitele sämpylät tilkalla viiliä/jugurttia. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti