Tätä voileipäkakkua tein viime elokuussa pojan synttäreille. Tämä on vähän erilainen voileipäkakku, sillä siihen ei tule montaa leipäkerrosta, ja täyte tehdään hyydyttämällä liivatteen avulla. Mielestäni tämä on todella hyvä ja raikkaampi vaihtoehto perinteiselle tonnikalavoileipäkakulle.
Pohja
75 g voita tai margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte
2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
1 dl vatkattua kuohukermaa
2 keitettyä munaa
1/2 sitruunan mehu
1 kuutioitu maustekurkku
1/2 dl tillisilppua
tilkka ketsuppia väriksi
suolaa, mustapippuria
4 liivatelehteä
Pinnalle
tuoretta kurkkua
tilliä
Nypi rasva ja jauho-leivinjauheseos sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle siten, että taikina nousee hieman myös vuoan reunoille. Anna pohjan levätä jääkaapissa jonkin aikaa. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 225-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Lisää ranskankerma, pehmeä kermavaahto, silputut munat, maustekurkku ja tilli. Mausta seos. Liuota liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Anna jäähtyä hetken ja sekoita liuos tonnikalaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele ohuilla kurkkuviipaleilla ja tillillä.
Ohje: Kotilieden iso leivontakirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti