tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pinaattiletut


Lettujen paistaminen ei kai varsinaisesti ole leipomista, mutta olen niin innoissani oman kasvimaan sadon käyttämisestä, etten malta olla laittamatta ohjetta tänne. Sain keväällä viisi isoa viljelylaatikkoa, joissa kasvaa salaattia, porkkanaa, punajuurta, kesäkurpitsaa ja paljon muuta. Pinaatinsiemeniäkin tarttui mukaan kaupasta. Molemmat lapset pitävät todella paljon pinaattiletuista, joten ajattelin, että voin käyttää pinaattia ainakin niihin. Nyt näyttäisi, että sitä on tulossa todella paljon, joten saan varmasti tehtyä vielä pinaatti-fetapiirakankin.


8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 munaa
(2 tl sokeria)
3 rkl sulatettua voita tai öljyä
300 g pinaattia
öljyä tai voita paistamiseen


Paista pinaattia kevyesti pannulla voissa keskilämmöllä, jotta se kypsyy hieman. Soseuta tai silppua pinaatti.

Lisää kananmunat maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot (ja sokeri) ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi sula voi ja pinaatti. Anna turvota 10-30 min. Paista pannulla.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

1 kommentti:

  1. Itse paistetut pinaattiletut on parhaita! Meilläkin pinaatti kasvaa onneksi ihan kohtalaisesti, joten toivottavasti ainakin vielä parit letut saadaan kesän mittaan paisteltua.

    VastaaPoista