Eiliseltä aterialta jäi yli reilusti tomaatti-jauhelihakastiketta, ja halusin käyttää sen hyödyksi tämän päivän aterialla. Niinpä keksin tehdä pikkupizzoja, joiden täytteeksi laitoin jauhelihakastikkeen lisäksi herkkusieniä, kesäkurpitsaraastetta ja juustoraastetta. Täytettä voi muunnella oman mielensä mukaan.
Pohja
- 2 dl vettä
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl pizzamaustetta
- 1 dl kaurahiutaleita
- Täyte
- esim. tomaattipyreetä, kinkkua, juustoa jne.
- 1. Lämmitä vesi +42-asteiseksi eli kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Sekoita veteen öljy, mausteet, kaurahiutaleet ja jauhoseosta vähitellen. Alusta loput jauhot niin, että taikina on tasaista. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
- 2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla (halkaisijaltaan noin 7 cm) ympyröita pellille leivinpaperin päälle. Pikkupizzoja tulee noin 20 kpl.
- 3. Levitä päälle haluamasi täytteet.
- 4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Koristele pikkupizzat tuoreella basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti