torstai 8. marraskuuta 2012

Punajuurileipä

Tällä kertaa punajuurta leivän sisälle piilotettuna. Tämä leipä on todella helppo tehdä, ainekset vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan taikina uunipellille. Punajuuri teki leivästä ihanan mehevän, mutta ei mielestäni maistunut häiritsevän vahvasti. Punajuuren tilalla voisi varmasti käyttää porkkanaa tai kesäkurpitsaakin.


1/2 l maitoa
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita tai leseitä
2-3 pientä punajuurta raasteena
1/2 dl ruokaöljyä

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  • Lisää suola, siirappi, jauhot, kaurahiutaleet, raastettu punajuuri ja öljy. Sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Anna kohota n. puoli tuntia.
  • Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ohje Hellapoliisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti