torstai 8. marraskuuta 2012

Kinuskinen juustokakku














Tätä juustokakkua on pitänyt kokeilla jo pitkään ja purkillinen kondensoitua maitoakin on pyörinyt laatikossa vaikka kuinka kauan. Viime viikonloppuna saimme vieraita, joten päätin vihdoinkin leipoa juustokakun. Tämä vaatii vähän etukäteissuunnittelua, sillä kakun täytyy antaa olla yön yli jääkaapissa viilenemässä. Jotenkin tuossa kakussa oli odottamaani miedompi toffeen maku, joten kinuskikastike kakun päälle oli kyllä erittäin hyvä lisä. Osa syöjistä kippasi sitä vähän reilumminkin kakun päälle.


Pohja
200 g täysjyvävehnäkeksejä
70 g voita

Täyte
220 g pehmeitä kermatoffeekaramelleja
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
725 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl ruokokidesokeria
5 kananmunaa

Kuorrute
1 1/2 dl ranskankermaa
1 1/2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
kinuskikastiketta

Murskaa keksit muruksi. Sulata voi ja lisää se keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada voi-keksiseos vuoan pohjalle ja painele kevyesti tasaiseksi.

Pilko kermatoffeekaramellit pieniksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon ruokokidesokeri sekä kondensoitu maito. Vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes massa on hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa vain sen verran, että kananmunat ovat sekoittuneet hyvin joukkoon. Nostele lopuksi täytteen joukkoon pilkotut karamellit.

Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle. Laita kakun päälle vielä folio, jotta pinta ei pitkän paiston aikana pala. Paista kakkua 160 asteessa 1,5 tuntia. Nosta vuoka pois uunista ja anna kakun jäähtyä. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yön yli viilenemään.

Mittaa kulhoon ranskankerma ja vispikerma. Vatkaa seosta, kunnes se on vaahtoutunut kunnolla. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin. Levitä kuorrute kylmän juustokakun päälle. Kaada halutessasi päälle kinuskikastiketta.


Ohje Pullahiireltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti