Olen innostunut käyttämään rahkaa muffinssitaikinassa, sillä sen avulla taikinasta tulee todella mehevä. Ajatukseni oli tehdä näihin vielä koristelu sulatetulla suklaalla, mutta suklaalevyjen loput hävisivät parempiin suihin muffinssien ollessa uunissa.
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa tai kermaa
200 g vaniljarahkaa
n. 75 g valkosuklaata
n. 75 g tummaa suklaata
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi rahka ja rouhitut suklaat.
- Täytä muffinssivuoat taikinalla. Paista 200 asteessan n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti