maanantai 11. maaliskuuta 2013

Bataattirieskat

Sen jälkeen, kun leivoimme alkuvuodesta perunarieskaa, sitä on saanut tehdä monta kertaa uudestaan. Helmikuun Ruoka-Pirkasta löytyi bataattirieskan ohje, joten kokeilimme vaihteeksi sitä. Vanhempi pojista on kyllä todella innokas leipuri, sekoitteli itse ainekset keskenään ja taputteli pari rieskaakin. Parin vuoden päästä minun ei varmaan tarvitse leipoa itse mitään :)



1 pkt (400 g) bataattisosetta
1/2 tl    suolaa
n. 2 dl ruisjauhoja
n. 1 1/2 dl vehnäjauhoja


Sekoita suola bataattisoseen joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (halkaisija noin 10 cm) rieskoiksi. Paista rieskat uunin keskitasossa 225 asteessa noin 15 minuuttia.



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti