keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kinkku-juustocroissantit ja Nutella-croissantitOlen ihan koukussa Lidlin kinkku-juustocroissantteihin. Onneksi lähin Lidl on 15 kilometrin päässä, ettei niitä tule ihan joka päivä haettua.

Minun on pitänyt jo pitkään kokeilla croissanttien leipomista itse, mutta vasta nyt ehdin sen tehdä. Olen saanut tämän ohjeen ystävältäni jo vuosia sitten, mutta vasta nyt kokeilin sitä ensimmäisen kerran. Tein kaksi taikinaa, ja laitoin toiseen täytteeksi kinkkua ja juustoa, toiseen Nutellaa. Näistä voiton vei tällä kerralla ehdottomasti Nutella-versio, joka oli aivan ihanaa! Kinkku-juustocroissantitkin olivat ihan ok, mutta jotenkin niihin olisi voinut saada enemmän makua. Taikina on niin helppo tehdä, että teen näitä varmasti myös jatkossakin ja kokeilen erilaisia täytteitä.


3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g pehmeää voita
1 dl vettä tai maitoa
1/4 pala hiivaa

sisään: esim. kinkkua ja juustoa, Nutellaa tai tummaa suklaata

Tee taikina edellisenä iltana jääkaappiin kohoamaan.
Nypi pehmeä voi sormin suola-vehnäjauhoseokseen. Liuota hiiva kylmään maitoon (tai veteen) ja sekoita taikinaan. Peitä kulho muovikelmulla ja pane jääkaappiin.
Kauli taikinasta pyöreä levy. Jos levyn taittaa puoliksi, kaulitsee uudelleen ja toistaa vaiheen pari kertaa, saa sarviin enemmän lehtevyyttä. Jaa levy 8 kolmioon ja laita jokaisen kolmion leveään päähän pala juustoa ja kinkkua (tai muuta täytettä). Kääri kolmiot sarviksi aloittaen leveästä päästä ja anna kohota jonkin aikaa. Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti