Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
200 g appelsiinituorejuustoa
1-1 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2-3 dl kuohukermaa
Kiille:
2 dl mangososetta
2 liivatetta
2 rkl vettä
Murenna
keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos
tasaisesti pohjalle.
Liota
liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata
liivate kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana
tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan
varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan
päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita
liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi.
Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada
kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Nam. Pitäisköhän viikonloppuna leipoa... :)
VastaaPoista