maanantai 4. elokuuta 2014

Kesäkurpitsakakku





Nyt alkoi tulla kasvimaalta kunnolla kesäkurpitsaa! Sattumalta juuri viime viikolla tulleessa Pirkka-lehdessä oli monta ohjetta kesäkurpitsan hyödyntämiseen. Tämä kesäkurpitsakakku oli yksi niistä. Periaate on sama kuin porkkanakakussa, kesäkurpitsa raastetaan pohjataikinan joukkoon ja päälle tulee tuorejuustokuorrutus. Tämän ohjeen kesäkurpitsan voikin hyvin korvata porkkanalla, sillä kakussa käytetyt kaneli ja inkivääri sopivat yhtä hyvin myös porkkanalle.

Alkuperäisessä ohjeessa kakkupohja oli leikattu kahteen osaan ja laitettu kuorrutusta väliinkin. Minä tein kakun hiukan isommassa vuoassa, joten pohja jäi melko matalaksi. Puolitin kuorrutemäärän ja levitin sitä vain kakun päälle. Alkuperäinen ohje löytyy täältä


1 (300 g) kesäkurpitsa
150 g voita tai leivontamargariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl inkivääriä 

Kuorrutus

1/2 rs appelsiinimarmeladia
1 rs appelsiinituorejuustoa
1/2 prk maitorahkaa
1/2 dl tomusokeria
 
  • 1. Raasta kesäkurpitsa keskikarkeaksi raasteeksi. Sulata rasva ja sekoita joukkoon kurpitsaraaste.
  • 2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva-raasteseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
  • 3. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se.
  • 4. Levitä appelsiinimarmeladi kakun päälle.
  • 5. Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa. Levitä kakun päälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti